2010. június 13., vasárnap

Első lámpám


Életem első, saját tervezésű tiffany lámpája. Három évvel ezelőtt készült.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Nekem az az egyik álmom,hogy tiffany lámpákkal dekoráljam ki a leendő házikóm.. De nem vagyok milliomos..De egy tiffany olvasólámpám egyszer egy szép napon biztos lesz! annyit csak megengedhetek majd magamnak :) Egyébként eddig úgy tűnik csak te jelentkeztél a játékomra.. vagy azt ne vegyem jelentkezésnek? :)
    Szandi

    VálaszTörlés
  2. Egy ilyen lámpa kb 300 darab üvegből áll, ami sok pepecselést jelent, azért drágák. Viszont a nagyobb lakberendezési áruházakban kapható olcsóbb lámpákat nem ajánlom, mert többségük nem üvegből, hanem műanyagból készült. Azoknál előfordul, ha túlhevülnek, egyszerűen megolvadnak... Csak azért írom ezt, mert nem mindenki veszi észre, hogy a lámpa nem üvegből van.
    A játékban benne vagyok, de láttam, hogy meghosszabbítottad :) Majd kiteszem a felhívást és a végén úgyis én nyerek ;)))

    VálaszTörlés
  3. Természetesen nem valami vacak boltit akarok venni, és tudom miért ilyen drága :) Egyszer a hogyan készültben bemutatták, hogyan készítik kézzel ezeket a lámpákat, hát nem semmi munka van mögötte..megtervezni a mintát, kivágni az üveget, összerakni.. :) Az azért meglepő, hogy képesek ilyet műanyagból összerakni,és van a bőr a képükön árulni is.. Egyébként a műanyag szinte minden formáját utálom, annyira természetellenes. De nemsokára úgy is vége a műanyag rémuralmának, ahogy elfogynak a nem megújuló energiaforrások..
    Örülnék,ah kitennéd a felhívást, mert elég kevesen olvasnak, és nem lenne fair, ha csak neked lenne esélyed :D

    VálaszTörlés
  4. Persze, kirakom a felhívást! :)

    VálaszTörlés
  5. Jajj, az lemaradt, hogy Tudós polimerekkel foglalkozik :D Régebben én sem szerettem a műanyagot, de amióta bevezetett a polimerek csodálatos világába... :) Vannak nagyon jó dolgok is! Hamarosan mutatok ezzel kapcsolatban valamit ;)

    VálaszTörlés