2010. június 16., szerda

Tűzzománc gyíkHa érdekel, hogyan készült, akkor klikk ide! (videó)

8 megjegyzés:

 1. Szia!
  megnéztem a videót, mert mindig is érdekelt,hogyan készülnek a tűzzománc dolgok :) Hát igen.. a tűzzománc ékszerekért is odavagyok.. :) Gondolom a gyíkot te csináltad, ugye?
  Szandi

  VálaszTörlés
 2. Igen, én csináltam.
  A tűzzománc készítés folyamata: először is megtervezed a mintát, amit vörösréz lemezből vágsz ki. Lehet ollóval is, de a bonyolultabb formákat lombfűrésszel kell kivágni. Utána zsírtalanítani kell, pl ecetben áztatva. A savas fürdő után lehet felhordani a festéket. Frittet használtam, ezért egy alapozó réteget égettem a formára, utána tettem fel a színére a fritt szemcséket. Az iszapos festéknél egy réteg is elég.
  Utána mehet a kemencébe, pár perc alatt elkészül. :)

  VálaszTörlés
 3. Ez nagyon cuki!!!:-))))Nálunk a páromat érdekeli a tűzzománc, én ugyan párszor csináltam, (anno), de nem sok mindenre emlékeztem. De így beugrott minden.
  Hány fokon kell égetni??

  VálaszTörlés
 4. Az égetés hőmérséklete függ a festéktől, pl a vörös iszapot alacsonyabb hőfokon kell égetni mint a kék iszapot. A fritt is más hőfokot szeret, de nagyjából 850°C körül van, ha jól emlékszem.
  Majd ha lesz lehetőségem, akkor írok egy képes leírást, mert a videóból nem derül ki, hogy van rajta kontrazománc, meg ilyesmi...
  Te miket készítettél, nem mutatsz néhányat? :))

  VálaszTörlés
 5. Szia! Csodaszép dolgokat készítesz! Gratulálok. :)

  VálaszTörlés
 6. Szia!
  Ez nagyon szép lett, gratulálok!:) Én is zománcozom, de csak hobbi szinten magamnak.

  VálaszTörlés
 7. szia ,gratulalok szep lett a gyikod.csodaltam ahogy konnyeden vagtad a furesszel.nekem ez nem sikerul.milyen furesz elet hasznalsz-egyszeru lombfuresz,vagy valami kulonleges-
  koszi
  zsuzsa

  VálaszTörlés