2010. június 27., vasárnap

Torta



Nem volt időm pötyögni, mert Tudósnak születésnapja volt és körülötte forgott a világ. :)

Rajzos csokit úgy kell készíteni, hogy az alufóliára vékony alkoholos filccel ráfirkáljuk a mintát, minél mélyebben belekarcolva a fóliába (persze azért ne szakadjon ki). Ha kész a rajz, akkor rákenjük az olvasztott csokit kb fél centi vastagon. Miután megdermedt a csokoládé, óvatosan lehúzzuk az alufóliát.

5 megjegyzés:

  1. Ügyes torta :) Te sütötted,vagy csak a díszítés a te munkád? Legutóbb én is készítettem tortát a párom szülinapjára, de a zselatin nem szilárdult meg rajta valamiért.. Jó dühös is lettem, de ízlett neki,és az a lényeg :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Marcsi! Köszi, boldog szülinapot Csabának is! :))
    Szandi: előfordul, hogy trutymós lesz a zselatin/ folyós marad... Ebben a tortában nincs zselatin. 15 deka Milka csokit 10 deka vajjal össze kellett olvasznani, utána hagytam megdermedni. Közben felvertem a tejszínhabot és a kihült csokimasszával összekevertem. Ennyi az egész, egyszerű és nem lehet elrontani. :)
    Ági: majd próbáld ki, jó móka! :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez jó ötlet, mert a párom imádja a csokit,a milkát pedig különösen.. Megélne belőle egy egész gyár! :)Jövőre talán elkészítem neki..vagy ha lesz időm, az évfordulóra ;)

    VálaszTörlés